Dakdekkers- en klussenbedrijf

HOME     OFFERTE     PRODUCTEN     INSPECTIE     CONTACT     PROJECTEN     GARANTIE

   

 

Een gedegen advies, de juiste kwaliteit materialen, een hoge kwaliteit in verwerking en in beheer en onderhoud vormen de basis voor een lange levensduur van een dak. H.C. van de Rijt Dakbedekkingen heeft hiervoor de benodigde kennis en diensten in huis en gebruikt daarom enkel A-merk producten voor de afwerking van uw dak.

[Terug]

Shingles
Bitumineuze shingles, ook wel bitumineuze leien genoemd, bestaan uit een met bitumen geïmpregneerde inlage van glasvlies die aan beide zijden is bedekt of gecoat met bitumen. Aan de bovenzijde is de shingle voorzien van een fabrieksmatig aangebrachte beschermlaag van gekleurd mineraal. Aan de onderzijde afgestrooid met fijn zand. Bitumineuze shingles worden schubvormig gelegd op schuine daken en imiteren een leien dak. Doordat ze lichter in gewicht zijn dan bijvoorbeeld pannen, vormen ze een goed alternatief voor schuine daken. Voordelen: licht gewicht, grote variëteit aan vormen en een grote variëteit aan kleuren. Shingles zijn in diverse vormen, dikte en kleuren beschikbaar.

Het aanbrengen van de shingles vereist een nauwkeurige maatvoering, onregelmatigheden in de maatvoering zijn zelfs voor het niet geoefende oog direct zichtbaar en schaden het eindproduct. C.H. van de Rijt Dakbedekkingen bezit de vakkundigheid die noodzakelijk is om het materiaal en het ontwerp goed tot zijn recht te laten komen.

     
 

 

 

 

Ontwerp: Albert Spijker 2009